Jättarna fortsätter att stjäla Snapchats idéer – nu kommer Stories till Facebook Messenger

Det är inte första gången Facebook (eller Instagram, eller Twitter…) snor en idé eller funktion från framgångsrika Snapchat. Senast ut är alltså meddelandetjänsten Messenger, som testar något som heter “Messenger Day”. Funktionen har nästan allt man känner igen från Snapchat…

Som om man på Facebook anade att “stölden” skulle bli alltför uppenbar så har man hittills bara släppt Messenger Day i Polen, där Snapchat inte är så poppis som i många andra länder, skriver TechCrunch.

För visst känns många saker igen – Messenger Day låter användare lägga upp foton och videos som försvinner efter 24 timmar. Och som likheterna med Snapchats Stories inte vore stora nog redan där, så kan man såklart också variera sina inlägg med hjälp av (ungdomliga) filter.

messengerstories-0

Uppdateringarna från Messenger Day fungerar lite som Stories i Snapchat och Instagram, och kommer högst upp i konversationslistan. Man kan lägga till roliga texter och grafik till bilderna och videosnuttarna, men man har än så länge inga “selfie-filter” som Snapchat har.

Det smarta av “fejjan” är att bygga in funktionen i enbart Messenger-appen, istället för att försöka sig på uppdateringen i Facebooks vanliga Facebook-app, då alltfler unga engligt undersökningar börjar tröttna på traditionella sociala medier, och satsar på meddelandetjänster istället.

Läs mer: Unga blir lyckligare utan sociala medier, enligt ny undersökning

Facebook har via en talesperson bekräftat att man “testar nya sätt för människor att dela uppdateringar visuellt”, men säger att man inte har något mer att kommentera kring uppgifterna.

Att man gör det i just Polen har också att göra med Messengers starka ställning i landet. Om Messenger Day får fart i landet bland de polska användarna så är det möjligt att fler av oss får se uppdateringen längre fram. Vem vet – kanske är detta försök att döda Snapchat med deras eget vapen framgångsrikt denna gång?

Eller så är det bara lite idélöst att så direkt stjäla funktioner från konkurrenten.