Jag och Facebook gillar varandra

När Facebook dök upp för första gången tänkte jag att det “här blir en kul grej, ett tag”. Inte anade jag då att Facebook skulle bli en så viktig del av mitt liv.

Med viktig menar jag inte viktig som mat, kärlek eller luft, men ändå viktig nog för att känna viss saknad om Facebook helt plötsligt försvann.

På Facebook samlas alla min träningsvänner inom Triathlon och Boxning (bild). Jag har min familj där som just nu bor på spridda platser och mina vänner som hejar på, lägger upp roliga meddelanden och som stöttar när det går dåligt.  Facebook är som ett permanent fönster till mitt egna nätverk som jag alltid kan slå på eller stänga av.

Läs också: 7 saker med Facebook som har förstört våra liv

Är Facebook dålig? Ja, för många är sociala mediejätten dålig. Den bjuder in Troll, gör nätmobbning enklare och engagerar min tid i en massa strunt (som typ TVn gjorde).

Fast för mig överväger det positiva det negativa mycket. Det är så mycket enklare att organisera träningar, träffar och annat när alla finns där, bara några knapptryckningar bort. Det är också enklare att ha koll på vad som händer i mitt egna nätverk. När det kommer till att kontakt med dagens ungdom finns det i princip inget annat som fungerar än att skicka meddelanden på Facebook (eller Snapchat, Instagram etc.). Prova att ringa och prata (med tal) till en tonåring idag. Det går typ inte.

Oh kolla där, min kompis Rickard har laddat upp ännu en bild på en rolig katt, ska gillar den. Min kompis Christian visar ännu en gång vilken lunch han valde att äta, ser gott ut Christian. Min kompis Helen har lagt upp ännu en bild på en lyxresort i Karibien, det är skönt att drömma sig bort.

Självklart gillar Facebook mig tillbaka. Utan mig och visserligen 999.999.000 andra på Facebook skulle de inte slog omsättningsrekord gång på gång. Facebook gillar mig för jag ger dem data, som de kan använda till sina annonsörer, som kan känna sig glada för att jag ser deras annonser. Vi alla ingår i ett litet härligt ekorrhjul.

Vad de än säger om dig Facebook så är jag glad att du finns. Kram!