Jag lever i framtiden

Amerikanska undersöknings- och prognos-företaget Gartner sticker ut hakan och påstår att inte ens vi i den rika delen av världen har tillräckligt många små fiffiga apparater idag. År 2018 kommer det att finnas över 8 miljarder personliga enheter, exempelvis PC, smartphone, läsplatta, mer än tre per person i utvecklade länder.

Få se nu: jag har en stationär dator på jobbet, en laptop som jag använder hemma och en smartphone som håller mig flytande däremellan. Jag lever redan nu i framtiden!

Men Gartner har mer förutsägelser. År 2019 kommer en femtedel av alla apparater att kunna registrera känslor och samma år kommer en tredjedel av användarna att använda gester och tal för att styra sina datorer. Är det inte det man har husdjur till?

Läs mer om Gartners förutsägelser här.