”Jag kan lite om mycket när det gäller det digitala”

Det var otroligt intressant att få höra lite mer om vad Sandra på OKQ8 tycker och tänker om det digitala. Hon arbetar idag inom gruppen Digital Business Development & Operations och vi fördjupade oss i några spännande frågor.

Jag tycker det skulle vara roligt att få höra lite mer om vad du arbetar med och vilken som är din specialitet?

Jag tillhör gruppen Digital Business Development & Operations på OKQ8 och har där ett övergripande ansvar, både strategiskt och operativt, för processer och utveckling av OKQ8:s digitala kanaler. Min specialitet är att jag kan lite om mycket när det gäller det digitala och kan på så sätt se helheten samt att jag alltid sätter kunden i främsta rummet.

När det gäller digitala utmaningar, till exempel från att nå ut med budskap till att skriva nyhetsbrev – vilken är din största utmaning och hur arbetar du för att lyckas?

Största utmaningen är att få ihop kundresan för att kunna ge vår kund en så bra upplevelse som möjligt. I dagens samhälle är det ett stort fokus på pull, kunderna förväntar sig att företagen ska finnas där de är och på deras premisser. Lägg även till att det finns fler touchpoints, både digitala och analoga, som gör att risken för inkonsekvent användarupplevelse har ökat. Kunderna studsar mellan olika kanaler och svårigheten för företag att vara sömlösa ökar.

Så A och O för att skapa en bra kundupplevelse är att man känner sin kund. En kontinuerlig insamling av data är viktig och hur man på ett smart och effektivt sätt använder den för att hela tiden bli bättre i sitt bemötande, oavsett kanal.    

Det låter som att du gillar ditt jobb och drivs av de utmaningar du har idag. Men om vi bara tänker helt fritt en stund och tänker att du skulle få välja något annat… vad skulle vara topp-3 i så fall och varför?

Det är svårt men kanske att få arbeta på ett globalt företag, likt Apple eller Spotify, där man som team är med och påverkar väldigt många människors vardag. Där kund och användarupplevelse genomsyrar allt. Något helt annat skulle vara skid- och bergsguide. Jag var i alperna med några kompisar i vintras där vi gick med hudar över glaciären för att sedan åka ned. Verkligen en upplevelse att få vara ett med naturen och känna sig liten bland alla höga berg och stora vyer. Tänk att få göra det som jobb under delar av året. 

Jag blir imponerad av vissa företags digitala kampanjer. Vilken är den bästa och smartaste digitala kampanjen du någonsin sett som verkligen imponerat på dig?

Det finns många men med semestern och många bilresor färskt i minnet skulle jag säga Volkswagens reklamfilm med budskapet om att lägga ifrån sig mobilen när man kör bil. Den visades på biograf i Hong Kong. Filmen är väldigt talande och de gör det på ett smart sätt. Sedan tycker jag även att den är bra för att den visar på att man ska tänka till och inte bara inrikta sig på att sälja något, vilket man såklart indirekt gör ändå.   

Tack Sandra för en trevlig och intressant intervju!