Välkommen till Dagens Analys!

Apple iPhone snor kunder från Android

En tredjedel av nya iPhone-användare i Europa byter från Android

Apples försök att övertyga Android-användare att byta till iOS har gett effekt i Europa. Nya uppgifter från Kantar WorldPanel visar att under det första kvartalet 2015, kom nära 33 procent av försäljningen av nya iPhone från tidigare Android-användare – något som Apples vd Tim Cook skröt om när Apple presenterade deras senaste resultat.

”Vi fortsätter att se en större andel som byter från Adroid än vad vi har sett i tidigare cykler”, kommenterade Tim Cook förra månaden. ”Med de nuvarande iPhone modellerna har vi upplevt den högsta andelen som byter från Android än vid någon av de tre senaste lanseringar under de tre föregående åren.”

För att uppmuntra Android användare att byta till iPhone har Apple släppt steg-för-steg-guider för att migrera data till iOS, och i mars i år förlängde de till och med sitt inbytesprogram för att täcka alla smartphones.

I Europa och i USA kan kunder lämna in sina Android, BlackBerry, eller Windows Phone enheter för att täcka kostnaden för en ny iPhone.

Detta har genomförs under en tid nu (sen i slutet av mars) och detta har antagligen haft en stor effekt på Kantar rapport, men det signalerar Apples ambition att fortsätta locka Android-användare över till iOS.

Den 1 april 2020 släckte vi lampan här på Dagens Analys.