“iPhone 7 Pro” – sant eller falskt rykte?

Sedan någon dag tillbaka cirkulerar en påstådd läckt ritning på en kommande, ny mobil från Apple: iPhone7 Pro. Ritningen föreställer en mobil som överraskar föga i utseende, men som ska ha dubbla kameror och saknar hörlursuttag.

Det är Japanbaserade Mac Fan som har publicerat ritningen (Pocket-lint är den närmast liggande engelskspråkiga källan) på något som sägs föreställa en iPhone 7 Pro. Att det ska komma en ny iPhone 7 i höst verkar klart, och att de dessutom inte bör innehålla några enorma överraskningar står klart.

Läs mer: Äntligen – nu ska man kunna dölja iPhone-apparna du inte vill ha

Men de läckta ritningarna verkar inte visa en mobil som inte nämnvärt skiljer sig från den nyss lanserade iPhone 6, något som sägs vara ovanligt även för Apple (som brukar lansera stora förändringar bara varannan gång).

De dubbla kamerorna och avsaknaden av ett hörlursuttag tycks vara de stora nyheterna, och tjockleken (7,3mm) är likadan som på iPhone 6S Plus. Orsaken och funktionen till dubbla kamerasensorer är något oklart, dock, för tillfället. Vidare visar ritningen också på närvaron av en så kallad Smart Connector, ett uttag som man både kan ladda och föra över data med samtidigt, och koppla in batterilösa tangentbord.

De läckta ritningarna kan förstås vara fejkade – det vore inte första gången. Men det om får tro fågelsången på nätet så tycks flera källor peka mot samma håll.

Allt man kan göra är att vänta.