Iphone 7 och mycket mer – detta annonserades av Apple igår

Det är (som alltid) svårt att missa nyheten om Apples senaste modell av iPhone-luren. Men utöver denna nya vattentäta mobil utan hörlursuttag så presenterade man faktisk ett gäng andra tuffa saker – som en version av sin Apple Watch. Eller det faktum att man nu ska kunna spela Pokemon Go och Mario på klockan!

Den nya iPhonen är förstås största nyheten, och mycket av det vi rapporterat om skulle introduceras verkar också stämma. En 12 megapixlars-kamera, (dubbelkamera i plus-modellen), vattentäthet, prestandahöjning och inget hörlursuttag, exempelvis. Man får istället med ett par lighting-hörlurar och en adapter. Eller trådlösa “Airpods”, för den som vill betala lite mer.

Frågan är dock om detta verkligen är anledning nog för att betala en massa tusenlappar för nuvarande iPhone-användare?

Läs mer: iPhone 7 – här är första reklamfilmen för Apples senaste mobil

En annan nyhet var alltså nya Apple Watch Series 2 – så heter den nya versionen av Apple smartwatch, klockan som tidigare skulle ta världen med storm men som inte riktigt gjort det.

I denna nya variant får vi en inbyggd GPS, och den är också vattentät. Kanske är detta nog för att få fart på försäljningen?

Om inte så meddelades också att sommarens superhit Pokemon Go nu kommer att släppas till Apple Watch i höst – om nu inte klockan var så fasligt dyr så verkar det vara en smart idé för att återigen få fart på mobilspelets danande popularitet. Nu kan man ju jaga fickmonster något mer anonymt.

Som om det inte räckte med Nintendo-relaterat material till Apple-klockan så kommer vi snart att få se en äkta klassiker komma ut till den mobila spelvärlden – Mario! Rörmokaren har länge varit efterfrågad, så hans ankomst till iPhone i form av Super Mario Run blir säkert en god nyhet för många – vi kommer snart att skriva mer om denna roliga nyhet för oss spelälskare!

På en annan front så meddelande man även att iPad Mini och iPad Air ska fördubblat lagringsutrymme, och att nya versioner av operativsystemen iOS 10, Watch OS3, Mac OS Sierra och TV OS 10 kommer släppas under september, närmare sagt den 13:e och 20:e.

Så, är detta nyheter som revolutionerar tech-världen? Eller är det bara små uppgraderingar i väntan på nästa års stora nyheter?