iPhone 6S kommer att ha bättre batteri och snabbare internet

Enligt ryktet kommer nästa version av iPhone att ha bättre batteritid och snabbare internet tack vare valet av en ny komponent i mobilen.

Det är valet av ett chip som heter MDM9635M. För oss icke-tekniker säger det inte så mycket men det du och jag behöver veta är att just att den här mojängen gör att det går snabbare att ladda ned data med mobilen och den drar mindre ström. Mobilen kommer även att få ett större batteri för att förlänga sin livstid.

Att det är ett större batteri i iPhone6S är i synnerhet viktigt om du också använder Apple Watch som gör att din mobil drar mer ström än vanligt. Redan nu kommer rapporter från användare som klagar på att deras mobiler slukar batteri när de är synkade med Apple Watch.

iPhone har fått stryk av de flesta moderna mobilerna vad det gäller snabbhet att ladda ned data så det är inte konstigt att de nu satsar helhjärtat på att fixa det lilla problemet. Chippet kommer att dubbla nedladdningen från dagens 150Mbps till 300 Mps.

Processorn i mobilen kommer enligt ryktet att vara A9 och skärmstorlekarna som i dagens modeller.

Ryktet säger vidare att den nya versionen av iPhone kommer redan i höst samtidigt som Apple lanserar uppdaterade operativsystemet iOS9.