Investeringarna inom nystartade teknikföretag ökar fyrfaldigt

Idag presenterar Stripe, Techstars och Tech.eu den första delen i en serie om tre rapporter. “Seed the Future: A Deep Dive into Early Stage Technology in Europe” är tänkt att skapa bättre förståelse för europeiska teknikföretag i tre olika tillväxtstadier, Early Stage Technology (EST), Growth Stage och Late Stage Technology.

Bland annat visar rapporten att investeringen i så kallade early stage tech–företag aldrig har varit högre.

Investeringarna i teknikföretag ökar stadigt, med en ökning från 14,3 miljarder euro 2016 till 19 miljarder euro 2017. Mer specifikt är det företag i det tidiga stadiet som sett störst ökning, där ökningen fyrfaldigats, från 875 miljoner euro 2015 första hälft, till 3,6 miljarder euro under samma period 2018.

Uppdelat på branscher inom EST-företag är det två som sticker ut: fintech och medtech. Finansbolag som Monzo och N26 samt medicinrelaterade företag som svenska Kry och Doctolib är vinnarna på investerarscenen och nedbrutet per land är det Frankrike och Storbritannien som står starkast när det kommer till EST-investeringar.

Fler detaljer finns i nedanstående engelska pressmeddelande och rapporten i sin helhet finns att läsa här med password: seedthefuture.