Internetjättarnas kamp i realtid – se titanernas intäkter för varje sekund

Superjättarna på internethimlen drar in storkovan – och nu kan man se exakt hur mycket stålar som rinner till i deras kassor. Det rör sig inte om några små summor – de ledande techjättarna lär redan ha dragit om oljebolagen i intäkter.

Det är Penny Stocks Lab som skapat en graf som i realtid visar på några ledande internetföretags vinster och intäkter. Som synes nedan är den lätt att överblicka, och ja – Twitters nuffror är röda. Klicka på länken för att se de verkliga siffrorna i realtid.


Click above to view the full version [h/t pennystocks].

Det är förresten Apple som är absolut störst även här – för några månader sedan kunde de ju stoltsera med historiens största årliga vinst på 53, 4 miljarder dollar –  nästan 86 miljarder kronor – och slog därmed Exxon Oils rekord från 2008.

Twitter har förvisso ökat antalet användare med fyra miljoner, men fallande popularitet räddar de ändå inte – trots en ökad vinst under sista kvartalet 2015.

Läs mer: Världens största digitala bolag Apple eller Google – det beror på

Dessa stora intäkter har resulterat i en hel del debatt – bland annat oroar sig vissa för dessa “vilda” företags snabba ökning och dess konsekvenser – vilka det nu må vara. Andra noterar att företagen faktiskt borde betala mer skatt än de gör – något de undviker med hjälp av skatteplanering och skatteparadis.