Tillväxten för internet har börjat plana ut

Enligt en rapport från företaget KPCB har tillväxten för internet börjat plana ut. Den där explosiva tillväxten vi haft i några år har helt enkelt nått sitt tak.

Idag har cirka 60 procent av världens befolkning tillgång till internet, eller använder tekniken. Internet finns centrerad runt 15 toppländer där också 50 procent eller fler i populationen har tillgång till en uppkoppling.

internet_befolkning
I ovan tabell kan du se att de stora internetmarknaderna har haft en tillväxt om 6 procent under 2014 med plus 7 procent tillväxt årligen. Dock har de mindre internetmarknaderna en negativ tillväxt pågrund av att populationsökningen är snabbare än antalet nya uppkopplade medborgare. Därför har internettillväxten helt enkelt planat ut.

Läs också: Här berättar Google om projektet som ska förse världen med internet
Läs också: Facebook ska ge internet till hundra länder innan året är slut

Både Facebook och Google jobbar hårt med att se till att resten av världen ska få tillgång till nätet, vilket är avgörande för att de företagen ska kunna växa. Facebook har sitt Internet.org och Google sitt ballong-projekt. Om de lyckas med dessa kommer nog tillväxten att ta fart igen, eller så tvingar detta fram en ny teknik. Internet har trots allt några år på nacken och en ny metod för att överföra information skulle vara en välkommen innovation. Det här med sladdar kablar känns ju ändå lite gammalt.