Instagrams nya uppdatering av sin Snapchatfunktion kan vara användbart för marknadsförarna

Facebookägda fotoappen Instagram skaffade ju tidigare i år funktionen Stories, ett flöde som liknar Snapchats funktion med liknande namn. Nu får Instagrams Stories ett gäng funktioner som ska göra det möjligt att snygga till inläggen – något som kan användas även av annonsörer.

Den första nya funktionen är de klistermärken och ritverktyg som nu blir tillgängliga för användarna efter att de tagit ett foto eller filmat ett klipp. Man kan lägga till sådant som tid, plats och väder också, på olika platser och i olika storlekar, enligt Instagrams nyhetsblogg.

Lagom till jul så finns det såklart ett gäng dekaler med jultema (pepparkaksgubbar och liknande). Nu hoppas många marknadsförare att man kommer få sponsrade klistermärken, som på just Snapchat. Redan nu så kan de olika tids- och platsklistermärkena användas för att ge lite mer kontext till annonser.

Läs mer: Nu börjar Instagram med sina försvinnande Live-videos

En annan funktion som Instagram nu lägger till är möjligheten att spela in videos utan att behöva hålla in knappen, något som underlättar selfie-filmandet. Man har också tagit bort den tidigare textbegränsningen, så nu kan man skriva hur mycket man vill om klippet man lägger upp.