Instagrams framgång – har nu över 500 miljoner användare

På bara två år så har Facebookägda sociala fotoappen Instagram dubblat antalet aktiva användare som loggar in varje månad – nu är de över en halv miljard. De rapporterar också att minst 300 miljoner loggar in dagligen och lägger upp bilder. Men det finns ett litet orosmoment.

Trots att man nu har hundratals miljoner dagliga inloggningar så sker det mindre fotodelningsaktivitet – ja, i relation till antalet. När man hade 300 hundra miljoner månatliga användare laddades det upp 70 miljoner nya bilder per dag – nu, med 500 mille ligger siffran på 95 miljoner.

Läs mer: Så blir Instagrams nya mobila annonser

Huruvida dessa foton läggs upp på andra sajter, som Snapchat, eller om vi helt enkelt lägger upp färre bilder är oklart, men det verkar i alla fall inte påverka användartillväxten. Samtidigt stärks förstås Facebooks enorma ställning inom sociala medier, i synnerhet då man också äger WhatsApp (störst i världen) och Facebook Messenger.

Samtidigt som Insta blir större så växer även plattformens dragninskraft för marknadsförare, något som Facebook så klart önskar sig. Tillsammans med en intressebaserad algoritm så är Instagram en bra plats för större reklamkampanjer.

Behöver du hjälp med att hålla koll på den senaste utvecklingen inom digital marknadsföring? Klicka här.