Instagram testar massor av nya funktioner

Instagram, liksom moderbolaget Facebook och konkurrenterna Snapchat, Twitter etc. testar kontinuerligt nya funktioner för sin app. Just nu verkar dock Instagram planera något stort för de testar en rad olika funktioner samtidigt, bland annat GIF-sökning, ”Close Friends” och att kunna följa specifika hashtags.
Alla sociala nätverk måste fortsätta utvecklas för att vara intressanta och följa med dig användarna vill. Frågan är om Instagram känner att de halkat på efterkälken, eller om de bara råkat bli testklara med flera funktioner samtidigt. Nu testar de nämligen inte mindre än sex olika funktioner simultant. Dessa är:
Close Friends – möjligheten att dela bilder eller stories med bara ett litet urval av dina närmaste vänner.
GIF-sökning – möjligheten att, genom Giphy, söka gif:ar och lägga till i dina stories
Följa hashtags – Att kunna följa en specifik hashtag på samma sätt som du följer dina vänner
Integrering med WhatsApp – möjligheten att naturligt kunna dela stories och bilder genom meddelandeappen WhatsApp
Arkivera Stories – funktionen gör det möjligt att arkivera dina tidigare stories för att kunna gå tillbaka eller återanvända dem.
Regram – en knapp som gör det möjligt att reposta en väns inlägg.
Mest intressant är funktionen Close Friends, som verkar vara ett svar på trenden att skapa ett ”Finsta-kono”, det vill säga ett extra, hemligt konto där du kan dela mer personliga bilder med dina närmaste vänner. Funktionen testades tidigare i år, då under namnet ”Favorites”. En talesperson från Istagram tillbakavisar dock att detta skulle vara bakgrunden till funktionen, men kommer inte med någon bättre förklaring istället.
Möjligheten att såväl följa specifika hashtags som att kunna arkivera dina stories är båda spännande, eftersom det innebär nya sätt att följa vad som händer samt att kunna återvända till tidigare episoder i ditt Insta-liv.
Den funktion som vi vet minst om är dock Regram-funktionen. Den, tillsammans med de övriga funktionerna, upptäcktes av techsajten The Next Web (TNW), som dock inte verkar ha testat funktionen, utan bara bedömt den baserat på dess likhet med tredjepartstillägg såsom ”Repost for Instagram”. Det är således bara spekulationer hur knappen fungerar, men samtidigt verkar det rimligt att Instagram lägger till en funktion för att kunna reposta dina vänners inlägg.
TNW har även hittat en del andra spännande funktioner, bland annat möjligheten att ”Add Coffee”, vad det innebär vet dock varken de eller vi. Men vem vet, du kanske är en av de utvalda att testa de nya funktionerna och kan berätta vad denna knapp faktiskt gör för något.

Bild från The Next Web
Nu återstår bara att se vilka av dessa funktioner som faktiskt klarar sig förbi betateststadiet och rullas ut på bred front. För som vanligt är det inte nödvändigtvis det du ser i tester som du faktiskt får se i den verkliga appen.