Instagram Stories passerar 250 miljoner användare

Igår gick Instagram ut med nyheten att de just passerat 250 miljoner dagliga användare av Instagram Stories, det är 100 miljoner fler än Snapchat, som uppfann Stories.
I augusti 2016, mindre än ett år tillbaka, lanserade Instagram sitt Stories-koncept, och redan i oktober passerade de 100 miljoner dagliga användare. På åtta månader har de sedan lagt till 150 miljoner användare av funktionen, nästan lika många som Stories uppfinnare Snapchat har totalt (166 miljoner).
Funktionen innebär att du kan lägga till bilder och filmer i din ”dag” och efter 24 timmar försvinner de. Bortsett från live-streamade filmer som visserligen kan läggas till med som försvinner när streamingen slutar. I alla fall var det så fram till nu. I ett försök att ytterligare driva på användandet av Stories gör Instagram det nu möjligt att spara en kopia av din live-video i Stories, och den ligger då kvar i 24 timmar, tillsammans med kommentarer och reaktioner.
Under tiden kämpar Snapchat med att få upp ökningen av dagliga användare över ensiffriga procenttal. För medan Instagram verkar öka takten har Snapchat undan för undan tappat fart, som går att se i grafen nedan som tidningen Recode satt ihop.

Så trots att Snapchat kommit på Stories, och flera andra funktioner som såväl Facebook som Instagram och andra tagit av dem, kämpar de nu med att fortsätta växa sin användarbas. Frågan kvarstår ännu, blir Snapchat en flipp eller en flopp i det långa loppet?