Instagram Stories nu till desktop

Instagram lanserade ju för ett litet tag sen “Stories”, något som hela internet (och de själva) säger är något av en stöld från Snapchats funktion med typ samma namn. Det verkar dock ha varit en framgång, och dess enda nackdel har varit att man inte kunnat kolla på kortlivade bilder i datorns webbläsare – men nu finns det en lösning på problemet (om man har Google Chrome…).

Läs mer: Instagram ”Stories” – så tar man efter Snapchat

Ett nytt tillägg till webbläsaren Chrome, kallad Chrome IG Story ska fixa detta och göra det enkelt att se Stories-inlägg medan man scrollar runt i Instagrams webbvariant.

Precis som i mobilappen dyker stories-fliken upp i den översta kanten på webbsidan, och därifrån behöver man bara trycka på en profilbild för att få denna persons “Story”.  För att bläddra runt kan man använda piltangenterna, som en ersättning till “swipe:andet”. Man kan också trycka på profilbilden för att komma till Story-delen för den personen – och ladda ner den (inget försvinner på nätet, kom ihåg det!).

Nu får vi se hur länge denna tredjeparts-tjänst kommer vara tillgänglig – Instagram gillar inte att andra företag använder sig av deras API för läsa flöden, och de kan ha en god anledning till detta. Men om dina syften är goda så kan du testa tillägget ett tag, till Insta’ tagit ner det. Förhoppningsvis skapar de en egen version istället!

Här är länken igen, ifall du missade den.