Instagram översätter snart texter på främmande språk

Instagram vill att alla deras 500 miljoner användare ska förstå varandra. Den sociala fotoappen kommer snart att få en översättningsknapp, inte helt olik den funktion som redan finns på Facebook.

En rimlig gissning är också att översättarknappen kommer likna Facebooks funktion, då det ändå är de som äger Instagram.

För de som bor under någon sten eller vägrar bli en del av Fejjan så är den en liten text under alla inlägg och kommentarer som en person vars språk man inte talar skrivit på. Trycker man på denna så får man en (inte helt grammatiskt korrekt) översättning.

Instagram säger nu i ett inlägg att man kommer att introducera funktionen “under de kommande månaderna”, och att detta är en följd av deras ökade medlemsantal och att man “blivit mer global”.

Läs mer: Instagrams framgång – har nu över 500 miljoner användare

Det här är förstås även goda nyheter för den som hoppas kunna marknadsföra sig även bland dem som inte är lika bra på att förstå engelska, eller för den delen svenska, på den växande appen. Men ett varningens ord är förstås att man inte alltid ska förlita sig på funktionens träffsäkerhet…