Instagram lanserar emoji-slider för att göra undersökningar roligare

Sedan tidigare kan du ställa en fråga till dina följare när du gör ett inlägg på Instagram. Nu utökar Instagram möjligheterna för denna typ av användarskapade undersökningar genom att lägga till en emoji-slider. Den nya slidern ska göra det roligare att både lägga upp och delta i denna typ av undersökningar.

När du lägger upp en bild på Instagram har du redan tidigare kunnat ställa en fråga som dina följare får svara på. Nu utökar Instagram möjligheterna att ställa frågor med sin nya emoji-slider. De som svarar på frågan gör det genom att flytta en emoji på en skala, och när de svarat kan de direkt se vad andra svarat på samma fråga. Frågorna kan vara exempelvis ”Hur mycket älskar du pizza?” eller ”Hur glad blir du när solen skiner?”.

Du skapar undersökningen i fyra enkla steg:
1. Klicka på ikonen som ser ut som en skala i sticker-menyn
2. Skriv din fråga
3. Placera frågan på bilden eller videon som du laddat upp
4. Välj vilken emoji som dina kompisar ska svara med.

Den nya undersökningen finns tillgänglig i Instagrams senaste uppdatering som lanserades i slutet på förra veckan. Sannolikt kommer det bli ytterligare en funktion som får en snabb uppgång, och där användarna sedan sakta tappar intresset och sporadiskt kommer ihåg att funktionen finns. Det är därför det hela tiden tillkommer nya stickers och filter, eftersom användarnas uppmärksamhet är svårköpt och inte särskilt långlivad.