Instagram lanserar analysverktyg till sina annonsörer

Instagram som ägs av Facebook har hakat på analystrenden och kommer inom kort erbjuda sina annonsörer möjligheten att följa upp annonser, se kontostatistik och skapa annonser.

För att åstadkomma detta lanserar Instagram tre nya verktyg. Det första verktyget heter Account Insight och visar en kontrollpanel med detaljerad information om visningar, räckvidder, antalet poster som gjorts, antalet följare, antal som du själv följer samt summeringar på veckobasis.

instagram_analytics1

Det andra verktyget Ad Insights visar hur framgångsrik en annons varit i Instagram. Du får se information om målgruppen, awareness, antalet impressions, räckvidd och frekvens. Vyerna lär nog utvecklas var eftersom annonsörer får upp ögonen för Instagrams möjligheter.

instagram_analytics2

Det tredje och sista verktyget är en studio för att själv kunna skapa annonser. Med verktyget ska det bli möjligt att samarbeta kring kampanjer, skapa och förhandsvisa dem.

Instagram har haft annonsering igång sedan i höstas, då genom ett samarbete med tiotal företag. I en bloggpost skriver Instagram att det är de befintliga annonsörerna som får tillgång till verktygen först, men att de ska erbjudas till alla företag senare. När detta ska ske och på vilka marknader framgår inte.

Lite tråkigt för alla de verktyg som utvecklat egna analysinstrument till Instagram då Instagrams egna verktyg kommer förmodligen konkurrera ut dem.  Verktyg som finns idag är Simply Measured, Firebellymarketing, Curalate insights och fler.