Instagram fungerar bäst för att sälja produkter

Detaljhandeln hoppar på influencertåget med båda fötter och bäst att sälja produkter är influencers på Instagram.

Enligt en undersökning genomförd av Retail TouchPoints har 31 procent av detaljhandlare i USA börjat jobba med en eller flera influencers. 30 procent använder vanliga profiler och 28% har köpt kändisprofiler.

Endast 33 procent av detaljhandlare säger att de aldrig anlitat en influencer för att marknadsföra sina produkter.

“Influencer marketing is important for businesses around the world, particularly those in retail, fashion, beauty and entertainment. Global Influencer Marketing 2019. Many consumers, particularly young people, get product recommendations from the influencers they follow. Retailers that collaborate with an influencer can bring new shoppers into stores and create buzz around their offerings,” kommenterar eMarketer resultatet.

För de flesta marknadsförare är Instagram högst upp på priolistan. Data från Mediakix visar att 89 procent anser att Instagram är den viktigaste kanalen för influencermarknadsföring. Och det med goda skäl eftersom en annan studie genomförd av CivicScience visar att en tredjedel av Instagram-användare köpt en produkt som de fått se genom en influencer.

Som du kan se  i ovan tabell är Twitter, Youtube och Facebook inte jättelångt efter Instagram som är mest populär.

Studien från CivicScience visar också att när två tredjedelar som sagt att de köpt en produkt baserat på en rekommendation från en influencer var yngre än 34 år. Hälften var faktiskt yngre än 25 år. Så det gäller att pricka rätt i målgruppen för att lyckas med sin försäljning via Instagram och andra sociala kanaler.