Instagram fortsätter kopiera Snapchat

Instagram, genom moderbolaget Facebook, fortsätter att kämpa med Snapchat om användarna. Det lånas och stjäls hej vilt mellan de båda, och nu kommer Instagrams senaste medel i kampen om användarna – geostickers.
Lär dig mer: Webinar – Allt du behöver veta om Snapchat!
Det blev idag klart att Instagram lanserar geostickers för sina foton. Det betyder geografiskt kopplade filter som enbart finns aktiva om du är på rätt plats. Först ut är Jakarta och New York, men sannolikt kommer fler platser och städer att snabbt läggas till listan.
Geostickers lanserades av Snapchat redan 2014, och det är först nu som Instagram hakar på trenden. Tidigare har Instagram snott Snapchat Stories och gjort Instagram Stories, något som de mer eller mindre själva erkänt var en stöld. Å andra sidan har Snapchat snott ”spola tillbaka”-fuktionen från Instagram Stories, så det är inte ett ensidigt utnyttjande.
Läs även: Att stjäla idéer från Snapchat visar sig vara ett smart drag för Instagram
I och med Pokemon Go har GPS-spoofing fått sig ett uppsving, och frågan är om vi kommer få se ännu mer av detta nu. Du kan ju enkelt fejka att du är på semester i Jakarta genom att lura din GPS och plötsligt få tillgång till geostickers att flasha med för dina följare.