Instagram firar Pride 2019 med nya lanseringar

I veckan lanserade Instagram nyheter kring hur vi kan fira Pride 2019.

Instagram lanserade nya funktioner som de hoppas kommer inspirera både till uttryck och stöd för alla HBTQ+ personer på plattformen.

Bland annat uppdaterades könsalternativen under ”Profil”. Populära HBTQ+ hashtags kommer att visas i en regnbågsgradient i ”Flödet” och regnbågsringar i ”Händelser”. Anpassade Pride-kameraeffekter som är utformade av HBTQ+ digital/augmented reality-konstnärer kommer att vara ett alternativ och tillgängligt genom att följa utvalda kreatörer.

Produktuppdateringar:

  • Uppdaterar könsalternativ i Profil, något som kommer lanseras den 24 juni, för att vara mer inkluderande mot trans- och icke binära individer. Under de närmaste veckorna kommer du att kunna välja mellan: man, kvinna, föredrar att inte säga och ett anpassat inmatningsfält.
  • Lanserar även publikfavoriter och nya produktfunktioner för att inspirera HBTQ+ uttryck både i Flödet och Händelser, bland annat:
    I samarbete med GLAAD har Instagram identifierat några av de mest använda och populära hashtagsen i HBTQ+ sammanhang, vilka nu blir en regnbågsgradient när de används i Flödet och en regnbågehändelse när den används i Händelser.

Vi är också stolta över att se en våg av HBTQ+ digitala/augmented reality-konstnärer, inklusive @codymesh, @amberarcadia, @danmollervfx, @shaunpez och @chrislprice skapa anpassade kameraeffekter för Pride, skriver Instagram i ett mail till Dagens Analys.