Instagram är större än Twitter

För bara nio månader sedan hade Instagram 200 miljoner användare. Nu rapporterar Instagram att de nått milstolpen 300 miljoner användare vilket gör dem större än Twitter som hade 284 miljoner användare för sex veckor sedan.

Instagram har verkligen vuxit sig starkare under år 2014. En del i styrkan ligger i att de ägs av Facebook som kan hjälpa Instagram med både teknisk kunskap, infrastruktur och självklart nya användare. Nu delas över 70 miljoner bilder dagligen och det finns över 30 miljarder bilder på Instagrams servrar.

Med Facebooks 1, 35 miljarder användare och Messengers 500 miljoner samt WhatsApps 600 miljoner och Instagrams 300 miljoner sitter Facebook på en av världens största databanker med internetanvändare.

(klicka på bilden för att se den i större format)

instagram_infografik_300_miljoner

Instagrams VD, Kevin Systrom, säger “Over the past four years, what began as two friends with a dream has grown into a global community.”

Med en stadig tillväxt kommer också utmaningar. En av dessa är äkthet som Instagram ska lösa med vad de kallar för “badges”. Genom unika markeringar på kanaler och foton ska Instagram hjälpa sina användare att bedöma om bilden är en kopia av Kim Kardashians rumpa eller om det faktiskt är Kim Kardashian som publicerat en bild på sin rumpa. En annan sak Instagram jobbar på är att ta bort alla så kallade “spammers”, vilket är personer som lägger upp massor med fejkade konton för att sprida reklambudskap. Spammers är inte medräknade i siffran 300 miljoner användare, enligt Instagram.

Ordspråket – en bild säger mer än ett tusen ord – verkar fungera bättre än 140 tecken långa tweets.