Instagram är bäst enligt influencers

Hela 91,9% av influencers ser Instagram som sin främsta kommunikationskanal enligt en ny undersökning från Hashoff. Men de väntas lämna Instagram till förmån för YouTube under det kommande året.
I den senaste undersökningen från micro-influencerplattformen Hashoff noteras att Instagram vuxit i betydelse det senaste året. Från att ha varit den främsta plattformen för knappt 80% för influencers förra året, har den i årets undersökning vuxit till närmare 92%. Användarna kommer från Facebook och Twitter, som tappat från 9,8 till 2,7 (Facebook) och 5,1 till 0,7 procent (Twitter). Detta befäster uppfattningen att Twitter för en förtvinande tillvaro, en trend som de desperat kämpar för att vända. Snapchat visar sig dock ligga oförändrat kvar på 1,4% och verkar snarare minska till nästa år. Inte alls den ökning av influencers som de sannolikt hade hoppats på, men de saknar ännu den marknadspenetration som Instagram med sina 700 miljoner användare har.
Över 300 influencers deltog i undersökningen, men av dem är det bara 12% som säger att jobbet som influencer är deras enda sysselsättning. Många av dem är studenter, och flera har till och med ett heltidsjobb vid sidan av influencerverksamheten. Det indikerar att det är svårt att få livet som influencer att gå runt, och uppdragen kan vara kontraktsbaserade eller begränsade i tid. Trots det är det många som önskar att de kunde arbeta som influencer på heltid.
Samtidigt drar de sig inte för att lägga ner mycket tid på att planera och skapa sina inlägg. Över 40% spenderar mer än en timme, där vissa spenderar över sju timmar med att skapa varje inlägg. Å andra sidan spenderar de också mycket tid på sociala medier. 56% menar att de spenderar minst fyra timmar per dag, och över 20% att de spenderar över sju timmar varje dag på sociala medier.
Hur många av dem som ingår i de ”pods” vi skrev om förra veckan framgår dock inte. Men med tanke på den undersökningen är det snarast ett måste att vara aktiv i en eller flera pods om du vill nå framgång som influencer på Instagram.
Läs även: Bloggare bekämpar Instagrams nya flödesalgoritm
Dock verkar det som att flera av dem är på väg att överge Instagram och istället använda YouTube som sin primära kanal. Anledningen till detta tros vara den trend kring videomaterial som nu håller på att ta över internet. Allt fler användare vill se videoklipp, och livestreaming blir allt vanligare. Att influencers då tar till sig av det är inte konstigt, för att fortsätta vara relevant behöver du finnas där användarna finns.
Läs hela undersökningen här!