Inspiration: Cervera satsar på marketing automation

Cervera har skapat en  lojalitetsplattform för att samla kunddata, förutse kundbeteenden och agera på insikter för att öka kundupplevelsen.

För att öka kundupplevelsen vill Cervera ha en bättre och mer strukturerad förståelse för kunden, möjligheten till personlig kommunikation, prediktiv analys och sömlösa köpresor över alla kanaler.

För att lyckas med allt detta krävs det någon form av marketing automation-plattform. Valet föll på Voyado.

– Marketing Automation-plattformen Voyado har gett oss kraftigt utökade möjligheter till att på ett kostnadseffektivt sätt förädla kundinsikt till ökad relevans för våra medlemmar. Voyado kommer att utgöra navet i vår kundresa och möter våra högt ställda krav för fortsatt utveckling av Cervera Club, säger Sven Johannson CRM-ansvarig på Cervera i ett pressmeddelande.

Det var bara 3 månader sedan Cervera köpte in Voyado och sedan dess har de redan implementerat plattformen och har fullt integrerad kunddata från fysiska butiker, e-handeln och andra digital kanaler. Nu fokuserar Cervera på att utifrån kundinsikter anpassa och personalisera klubbkommunikationen på individnivå med automatiserade flöden.

Bland annat satsar Cervera på att öka relevans och träffsäkerhet – där kunderna t.ex. får personliga erbjudanden baserat på vilket varumärke de gillar och vilken kategori de visar intresse för. Cervera har redan sett att segmenterade utskick och relevant innehåll ger resultat där personalisering ökar öppningsgraden från 20% till 50%. En stark indikator på att detta är rätt väg framåt.