Innan året är slut lanseras Netflix offline

Trots att Netflix, eller i varje fall deras VD Reed Hastings, upprepade gånger sagt att Netflix inte tänker tillhandahålla möjligheten att titta offline så verkar det som att detta inte bara kommer hända, utan dessutom rätt snart.

Vi skrev lite om detta redan i juni, då dessa rykten på allvar hade börjat ta fart. Nu fortsätter det att skrivas mer, senast från bland annat Streaming Observer som skriver att vi innan detta år är slut ska kunna titta på videoinnehåll offline på “såväl mobilen som desktop”.

Läs mer: Håll ut för snart kommer Netflix offline

Om detta stämmer, skriver de, så kommer det troligtvis att endast gälla Netflix eget material (som House of Cards eller Stranger Things, till exempel). Orsaken till detta är troligtvis att Netflix och (i synnerhet) filmbolagen oroar sig för piratkopiering, något som såklart blir lättare ifall folk kan ladda ner innehåll själva. Genom att endast ha eget material för offline-nedladdning så är det “bara” Netflix som riskerar att förlora pengar.

Eftersom Netflix än så länge inte sagt något officiellt så har vi inget annat val än att vänta och se – men kanske kommer vi kunna titta på Frank Underwoods onda presidentplaner lagom till att en ny president invigs i verklighetens USA…