Rykten kring att Twitters begränsning på 140 tecken skulle utökas nekas nu bestämt av VD:n Jack Dorsey i samband med en TV-intervju. Twitter sig vara nöjda med läget som det är. Borde de verkligen vara det?
Dessa rykten har florerat ett längre tag nu, i synnerhet efter att Twitter ökade antalet tecken i sina direktmeddelanden från 140 till 10 000. Att öka Tweetsens längd tycktes vara en naturlig fortsättning.
Så icke fallet alltså. Gränsen blir kvar. “Det är en bra begränsning för oss” sade Twitter-VD:n Dorsey till NBCs “Today” i fredags. Han säger sig gilla hur de få tecknen skapar en känsla av att vara “i stunden”.
Läs mer: Det ser mörkt ut för Twitter
Det må så vara – men faktum är att Tweet-gränsen skapar problem kring exempelvis infogandet av länkar. Rubriker blir ofta lidande och icke-informativa. Det som till en början kunde innebära ett innovativt språkbruk slutar också allt oftare i onödiga förkortningar och likriktning.
Twitter har på sistone haft strul med att behålla sin unika idé, samtidigt som man inte bara slutat öka, utan faktiskt tappar antalet månatliga aktiva användare (med tre miljoner under sista kvartalet 2015). Det är därför kanske inte helt uteslutet att man kommer göra någon form av förändring av själva formatet, samtidigt som det också sägs vara en alltför stor del av själva plattformens identitet.
Det spekuleras kring att man ska kunna slå ihop flera Tweets, till exempel. Om dessa rykten också får komma på skam kommer säkert att visa sig inom kort – tiden rinner långsamt undan för Twitter.