Inga bärbara datorer på flyget till USA från hela Europa

Under dagen förväntas amerikanska regeringen införa ett förbud mot bärbara datorer i kabinen när du flyger till och från USA. Förbudet ska gälla till USA från hela Europa. Du kommer alltså  behöva checka-in din bärbara dator. Om du ska jobba på flyget eller ha underhållning får du nöja dig med din mobil som arbetsredskap tills vidare. Det finns dock en risk att all elektronisk utrustning kommer att möta samma öde som bärbara datorer.
Bakgrunden till förbudet är att USA ser möjligheter för terrorister att smuggla bomber i bärbara dator. Om bärbara datorer kan agera värd så kan även all annan elektronisk utrustning göra det också.
Samtidigt är man tvungen att utreda hur man ska förhindra att  litiumbatterier, som finns i bärbara datorer, inte exploderar när de fraktas i planets bagageutrymme istället för i kabinen. Det har redan hänt fler gånger att batterier exploderat efter att de fraktats där.
För affärsresenärer eller resenärer som reser med kabinbagage blir det extra irriterande då man nu blir tvungen att checka-in sitt bagage och sedan stå och vänta vid karusellen efter ankomst.

Ett tips är att köpa en ny resedator som du kan ha med dig om du inte vill riskera din nya och mycket dyra Macbook.  Varför inte en Chromebok som du kan hitta för 2 000 till 3 000 kronor.
Ett annat tips är att köpa ett bärbart tangentbord som du kopplar upp till din mobil via Bluetooth. Då kan du fortfarande jobba trots att din bärbara dator inte får följa med in i kabinen. Här är en sådan som fungerar mycket bra: