“Inga anonyma inlägg kommer att publiceras”

Artikelkommentarerna gör comeback på SvD.se. Funktionen togs bort i samband med att SvD:s nya sajt lanserades 2015, då man styrde över till Svenska Dagbladets Facebooksidor.

I år är det valår och SvD öppnar därför åter möjligheten för läsarna att kommentera artiklar som publiceras på SvD.se. SvD är först ut bland Schibsteds svenska sajter att lansera tjänsten Core Comments, en komponent i den gemensamma medieplattform som just nu byggs inom koncernen. Core Comments har tagits fram av utvecklare kopplade till norska tidningen Bergens Tidende.

Som ett första steg i relanseringen öppnas kommentarsfälten under alla artiklar på SvD:s debattsektion.

– Det är väldigt bra och efterlängtat att SvD:s läsare nu kan diskutera och kommentera aktuella frågor direkt på vår sajt. Det ger ett stort mervärde för oss och våra debattörer, säger SvD:s debattchef Carina Stensson.

En stor skillnad mot den kommenteringsfunktion som lades ner 2015 är att alla som vill bidra med en kommentar måste vara inloggade användare. Det innebär att inga anonyma inlägg kommer att publiceras.

– Vi vill inte att släppa fram hat och hot under SvD:s varumärke och vi tror att debatten blir mer städad om alla diskuterar under sitt eget namn och står för sina åsikter, säger SvD:s redaktionschef Maria Rimpi.

Inför lanseringen har SvD dessutom skärpt kommenteringsreglerna ytterligare. Kommentarerna kommer också att efterhandsmodereras av såväl externa konsulter som av SvD:s egna redaktörer.