Infograf: Så kan du använda StoryTelling för att få fart försäljningen

Vi har skrivit om det förr, det här med att man kan få bättre försäljningssiffror genom att berätta spännande berättelser (“StoryTelling”) som knyter an till konsumenterna. Men exakt hur bra är StoryTelling för att öka säljsiffrorna? Företaget Origin bestämde sig för att testa.
Genom att låta konsumenter titta på produkter som antingen hade en vanlig standardbeskrivning, eller mer detaljerade berättelser så kunde man tydligt se att försäljningen ökade för den senare gruppen.
Läs mer:Digital Storytelling – det nya sättet att nå sin publik
Dessa berättelser kan vara lite av allt möjligt, så länge de kan beröra och skapa känslor. Användarrecensioner (för hotellrum, till exempel), upphovsmakarnas bakgrund (för konstverk eller prydnadsföremål till exempel) eller till och med ren fiktion (poesi).
Gång på gång visade det sig att de 3.000 konsumenter som deltog i studien var redo att betala mer för produkter som på något sätt hade en berättelse knuten till sig. “Berättelser rör inte bara människor, de rör också produkter” kommenterar Ilya Vedrashko från Hill Holliday, Origins forskningsavdelning.
telling-tales
(Källa: AdWeek)