Infograf – så föredrar unga kvinnor ur Generation Z att handla och umgås online

Om du känner att du tröttnat på allt prat om “millennials” – i Sverige ibland kända som Generation Y – så kan man ju alltid rikta in sig på Generation Z. Dessa ungdomar, födda efter 1995, är kanske mest av alla uppväxta med internet. Spana in denna infograf för att bättra på kunskaperna kring de unga kvinnorna från denna, nyaste generation onlineshoppers.

Clique Media har nyligen kommit ut med en studie kring hur man bäst når ut till dessa unga tjejer, vars inkomster bara lär öka under de kommande åren. “Generation Z” är enligt Clique Medias medgrundare och VD Katherine Power “starkt medvetna om sponsrat innehåll och in-app marketing, och de har inget emot det så länge företaget talar deras språk och är ärliga och ofiltrerade”.

Läs mer: Unga vuxna vill inte ha annonser på sociala medier

“I synnerhet så vill dessa unga ha en enskild kontakt med en individ”, istället för att lyssna på ett anonymt varumärke menar Power.

Snart utgör de 40 procent av den amerikanska marknaden – och unga kvinnor åtnjuter större handlingsfrihet än många tidigare. Det kan därför vara värt att hålla koll på vad som driver deras beteende online.

Nästan alla (90 procent) tittar på YouTube dagligen, 91 procent har en smartphone och 70 procent har använt en shoppingapp den senaste månaden. Läs mer nedan!

GenZ
Källa: AdWeek