Infograf: Så här kan du helt organiskt marknadsföra ditt företag på Instagram

Expertvalet har tagit fram en infograf som visar hur du kan marknadsföra ditt företag på Instagram, utan att behöva köpa följare.
Möjligheterna med Instagram är många och det är en ypperlig kanal att använda för att nå kunder världen över på ett billigt och effektivt sätt.  I infografen nedan, gjord av Expertvalet, hittar du 20 tips för hur ert företag organiskt kan marknadsföra er själva på Instagram. Tipsen är korta och informativa för att man lätt ska kunna införa dem som en del av företagets användning av Instagram.
“För att växa organiskt på Instagram är det viktigt att hålla en konsekvent ton som kommunicerar företagets varumärke till både existerande och potentiella kunder. Samtidigt gäller det att engagera sina följare och hålla en öppen konversation med dem. Var inte rädd att ställa frågor och besvara feedback på Instagram, har ni skapat en följarskara organiskt så är följarna där för att de är intresserade av vad ni har att säga,” skriver Sara Hemming från Expertvalet till Dagensanalys.se.
“Användningen av hashtags är mycket viktig för att sprida inlägg organiskt. Att använda fler än 11 hashtags i ett inlägg har dessutom visat sig driva fler interaktioner än för inlägg med färre hashtags. Tänk på hashtags som keywords på en hemsida, de hjälper den organiska spridningen av dina inlägg,” fortsätter Sara.
Här nedan kan du spana in infografen.