Inflytelserika tidningen Le Monde flyttar in till Snapchat

Franska Le Monde är ett av tidningsvärldens tyngsta namn, med bland annat seriös belysning av sådant som utrikespolitik (med Le Monde Diplomatique). Nu kommer man även att finnas på den unga och hippa sociala fotoappen Snapchat – där man “hyr ett rum”, enligt tidningens onlinechef.

“Snapchat är hyresvärden; Le Monde får ett rum i byggnaden”, sade Michael Szadkowski enligt Digiday. “Vi kommer att hålla oss till de gemensamma reglerna, och grannarna är unga”.

Man kommer nu använda sig av Snapchats Discovery-tjänst, tillsammans med åtta andra franska publicister som Cosmopolitan och Tastemade. Man kommer dock – till skillnad från amerikanska publicister på Discovery – inte att bara skriva om lättsamheter.

“Fransk publik är passionerad när det kommer till politik och internationell ekonomi”, menar onlineredaktören Szandrowski. “Det är populärare än underhållning. Vi är ett land där allvarliga frågor är intressanta för många människor, inklusive de unga”.

Dessa tunga frågor kommer att läggas upp från Le Mondes Snapchatteam på sju personer, specialiserade på rörlig bild och sociala medier. Tillsammans med dem kommer man även att ta med sig några annonsörer; även de kända namn som Dior, Louis Vuitton och Schweppes.

Snapchat tycks nu på allvar inte bara satsa på publicist-marknaden, utan även på Europa.

Läs mer: En tredjedel av Snapchats användare bor i Europa