Influencermarknadsföring bakom framgång för Huawei

Sedan lanseringen av Huawei P20 Pro, den första telefonen som utrustats med en trippelkamera, har försäljningen av flaggskeppenheten slagit rekord. Huawei P20 Pro har redan sålts i 17 gånger fler exemplar än föregångaren P10 Plus. För att marknadsföra mobilen har man bland annat anlitat fotografer.

Hur många enheter som sålts i Sverige har vi ingen susning om men hela P-serien har sålts i 100.000 exemplar i Europa.

Huawei har bland annat inlett ett samarbete med fotograferna Rami Hanna och Emma Svensson. Just nu pågår en tävling på Instagram där Huawei tillsammans med fotograferna efterlyser Sveriges bästa modefotograf. Vinnaren kommer att få plåta en lookbook tillsammans med Emma Svensson i hennes studio. Bilderna kommer att fotograferas med telefonen Huawei P20 Pro.

– Vår senaste flaggskeppsserie P20 förenar mode med teknik. Kameran från Leica har till exempel flera tekniska funktioner som gör det möjligt för vem som helst att ta professionella och kreativa bilder. Amatörer blir helt enkelt proffs. När vi nu söker Sveriges bästa modefotograf vill vi därför inspirera och lyfta fram all den kreativitet och talang som finns runt om i landet, säger Peter Lundkvist, marknadschef på Huawei Technologies i Sverige.

För att vara med och tävla om titeln behöver deltagarna dela sin bästa modebild på Instagram under #P20fashion och tagga @huaweisverige.