Indivd inleder samarbete med reklamforskare

Startupbolaget Indivd har nu inlett ett forskningssamarbete med forskaren Karina T Liljedal, som är verksam som post doc på Handelshögskolan i Stockholm. Forskningen kommer att fokuseras på utvecklingen av digitaliserade butiker som förmedlare av upplevelser och marknadsföringsplatser för varor.

Dr Karina T Liljedal är verksam som forskare på Handelshögskolan, där hon bland annat undersöker kopplingen mellan fysisk handel och marknadsföring tillsammans med AMF Fastigheter. Karina T Liljedal disputerade på Handelshögskolan 2016 på en avhandling med fokus på ”Communication in consumer co-creation”.

Nytt forskningsområde

Samarbetet med Indivd avser ett helt nytt forskningsområde inom marknadsföring och reklam.

Det sker nu stora genomgripande förändringar inom den fysiska handeln när de fysiska butikerna blir allt mer digitaliserade och uppkopplade. I en tid när andra traditionella masskommunikationskanaler, som tidningar och TV, har det tufft, så är de fysiska butikerna sakta på väg att utvecklas till alternativa reklammedia när de förvandlas till upplevelseplatser och marknadsföringsplatser av varor för senare köp i butiker eller online, säger Karina T Liljedal.

Spännande tid inom fysisk handel

Hon tycker att vi lever i en spännande tid just nu.

Digitaliseringen har en så stor uppsida och det roliga är att det är möjligt att mäta så mycket, såväl online som i butikerna. Vad händer med den fysiska platsen när det går att inhämta motsvarande insikter och förståelse om kunderna, som det idag går att göra online? Vad händer när gränserna mellan e-handel och fysisk handel suddas ut? Det är något nytt som är på väg att utvecklas och vi vet inte vart det riktigt bär hän. Mediabolagen kommer att kunna jobba med de fysiska platserna som reklambärare på ett helt annat sätt än tidigare, säger hon och avslutar:

Det här är ett forskningsområde inom reklambranschen, som jag gärna vill fokusera mer på under hösten 2019. När allt detta revolutionerande händer inom handeln, så måste även forskningen hänga med. I detta sammanhang är Indivds nya teknologi för inhämtning av anonymiserade kunddata och kundinsikter mycket värdefull.