IKEA avslöjar mer om Apple-samarbetet

IKEA avslöjade nyligen sitt samarbete kring AR tillsammans med Apple, men nu kommer mer detaljerad information om samarbetet och den app som det ska mynna ut i.
Samarbetet går i grunden ut på att göra det möjligt att provmöblera ditt hem genom att rikta telefonen och placera de tilltänkta möblerna på sina rätta platser. På så sätt går det att testa både typ av möbel och färg, samt se om de passar rent storleksmässigt.
De nya detaljerna avslöjar att appen kommer ha milimeterprecision i att passa in möblerna, för att du ska kunna vara helt säker på att de passar. Redan från start kommer appen dessutom ha 500-600 olika möbler och föremål som du kan möblera ditt hem med. Förhoppningsvis kommer appen även att ha en ”minnesfunktion” så att du kan placera ut flera möbler samtidigt och se hur allt passar ihop.
Appen kommer att finnas tillgänglig för iPhone 6S och nyare enheter, samt till iPad Pro. Eftersom samarbetet är med Apple är det tveksamt om det kommer komma en app även för Android, men ur IKEAs synvinkel vore det nog värt att satsa på att få en version av appen som inte är låst till Apple.