Tidningen IDG utser SJ till Sveriges bästa webbsajt

SJ har utsetts till Sveriges bästa webbsajt av ett handplockat gäng på tidningen IDG.

Tillsammans med den prisbelönta appen har sajten utsetts till Sveriges absolut bästa, efter att redan ha vunnit i kategorin resesajter.

– Det är verkligen roligt att vårt intensiva arbete med att hela tiden sätta kundnyttan i fokus får den här uppmärksamheten. Att toppa kategorin resesajter var stort, att toppa den totala listan är helt fantastiskt, säger Jenny Gejke, ansvarig för SJs digitala försäljningskanaler.

I motiveringen uppmärksammas exempelvis tydligheten i hur SJ presenterar olika resealternativ och hur SJ erbjuder kundtjänst online. Dessutom uppmärksammas även SJs arbete med SJ Labs, som är en testmiljö där kunderna får vara med och testa nya funktioner. Även SJs snabbhet i att implementera nya lösningar som gör det enklare att köpa en resa bidrog till placeringen och som exempel nämns att SJ var en av de första online-aktörerna som erbjöd betalning via Swish.

Enligt IDG/Internetworld flyttar SJ gränserna för hur gränssnitten kan se ut när resor ska presenteras och säljas digitalt.

Här kan du läsa vad IDG tycker om SJs webbplats.