IDC spår trenderna som kommer att påverka oss under 2015

Analysföretaget har slagit samman sina prediktion inför nästa år. Enligt IDC kommer det att bli ett spännande år med tillväxt och nyutveckling. Bland annat kommer vi att få se IT-investeringarna växa till 3,8 miljarder dollar. Den stora tillväxten sker inom mobilt, socialt, molnet och big data. IDC spår även att ‘Internet of things’ kommer att explodera.

Trådlöst och mer trådlöst under nästa år tror IDC. Operatörerna är de som kommer att lida av konsumenternas höga förväntningar och nya aktörer kommer att pressa både priser och ta fram nya tjänster.

Kroppsnära prylar på varje svensk kan vara lite optimistiskt men du kan se vad som kommer att hända. Ett tecken var att smartarmbandet blev årets julklapp. Alltså fler prylar som har internet, som vi bär omkring på. Tur att man inte är elallergiker.

Big data och tunga analyser blir större och förväntas växa till 125 miljarder dollar nästa år. Företag som säljer data blir kungarna även nästa år.

M2M, IoT och andra häftiga förkortningar representerar ‘internet of things’ vilket är det nya området som kommer att se mest innovation.

För att hantera all data behöver alla datacenter byggas ut och landa i skalbara lösningar som ska upp i molnet samta landa i stora högar av big data.

Alla kommer att påverkas av den digitala revolutionen. ‘Internet of things’ kommer att påverka branscher som till idag var skonade från den digitala förändringen.  Som exempel nämns alternativa betalnätverk i finanssektorn, m2m-teknik i trafik- och transportsystem och geobaserade tjänster i detaljhandeln.

Säkerhet är en viktig fråga idag och den kommer att bara bli viktigare. Kryptering, anonymisering, biometriska lösningar är bara några buzzord du kommer att få läsa mer om nästa år.

Kina tågar in och lämnar efter sig spår av nya produkter och tjänster. Alibaba, Tencent och Baidu är företag som du kommer att prata om med kollegorna.

> Läs mer här