Idag kan du spela Super Mario Run

Nu kan den lycklige person som sitter på en iPhone och gillar Nintendos gamle italienske rörmokare testa ett av de mest hajpade mobilspelen sedan Pokemon Go. Super Mario Run släpps idag, och Apple har gjort allt de kan för att släppet ska bli lyckat.

Frågan är förstås om det faktum att man behöver ständig uppkoppling på något sätt riskerar att påverka släppet negativt – men med tanken på Super Marios varumärke så är det svårt att tänka sig ett misslyckande.

Läs mer: Nya Super Mario Run gör redan folk besvikna – går ej att spela utan uppkoppling

iPhone-tillverkaren Apple har dock sett till att marknadsföra släppet ordentligt, redan från September då man lät Marios skapare Shigeru Miyamoto presentera det nya spelet. I helgen släpptes även en 40-minuter lång intervju med samma Miyamoto.

Man har också öppnat upp för användare att skriva upp sig på en lista för att få notiser om släppet, något som sällan händer på App Store. Det är inte så konstigt – de som vill spela hela spelet måste betala strax under 90 kronor (10 dollar) och en tredjedel av dessa pengar går direkt till Apple själva.

Och med den kommande julförsäljningen så hoppas man att det iPhone-exklusiva Nintendoliret ska övertyga fler att köpa deras smartphones, något som ju kanske inte gått så där superlysande under året som gått.