ICAs virtuella bebisinfluencer Elis ska förenkla vardagen för småbarnsföräldrar

Idag välkomnar ICA officiellt Sveriges, och kanske världens, första virtuella bebisinfluencer – sex månader gamla Elis.

Genom sitt Instagramkonto @bebiselis kommer hon dela med sig av sitt liv med allt som hör vardagen till – från matupplevelser och sovstunder till lek och tips från ICAs experter.

Det känns otroligt spännande att vi har Elis hos oss och att alla följare nu blir inbjudna till hennes värld. Eftersom hon är så liten bryr hon sig mest om saker som hör små barn till men vi kommer även se till att hennes konto blir en lärorik och inspirerande plats för alla småbarnsföräldrar där ute, säger Paula Frösell, dietist på ICA.

Under hösten har ICA lanserat och breddat sitt barnmatssortiment och i kombination med den expertis kring mat och barn som ICA besitter uppstod idén att skapa en kanal för småbarnsföräldrar kring just detta. Och också kombinera det med ICA Gruppens övriga erbjudanden gentemot föräldrar, från i första hand Apotek Hjärtat och ICA Försäkring.

Att det blev just ett Instagramkonto för Elis menar Paula Frösell beror på att småbarnsföräldrar spenderar mycket tid där och att det idag finns en brist på konton som både kan ge praktiska råd och underhålla dem på samma gång.

Att bli förälder är för många både roligt, läskigt och förvirrande, med Elis vill vi hjälpa till i den förvirringen och skapa en underhållande, lärorik och förhoppningsvis väldigt givande plats där man kan få svar på frågor om kost, hälsa och vardagliga bestyr. Bra information är både lättillgänglig och interaktiv, och det är den hos Elis, säger Paula Frösell.

Elis finns att följa på Instagram under namnet @bebiselis och experterna som kommer att medverka på kontot kommer från ICA, ICA Försäkring och Apotek Hjärtat.