IBM storsatsar för att realisera AI med MIT

Tre förkortningar som säger allt – IBM, MIT och AI. Okej, kanske inte klart som korvspad men efter att du läst den här artikeln kommer du att ha koll, och det är det värt.
Företaget International Business Machines Corporation (som förkortas IBM) var en gång i tiden kända över hela världen för sina gråa och rätt-så-tråkiga datorer. IBM har numera sadlat om och satsar nu nästan alla sina pengar på artificiell intelligens (förkortningen AI).
AI kan beskrivas på många olika sätt men om vi ska hålla det enkelt handlar det om att samla på sig en massa data så att datan kan användas som bensin för system som lär sig fatta egna beslut, lär sig av sina egna fel och ser samband.
Läs också: MIT använder sociala medier för att hålla koll på orkanen Irma i realtid
Massachusetts Institute of Technology (MIT) är ett privatägt universitet där flera banbrytande it-projekt utvecklats.
IBM tänker alltså investera nära två miljarder kronor i ett tio-årigt kontrakt med MIT för att ta AI till nästa nivå. Nu pratar vi riktigt avancerade projekt för kom ihåg att IBM redan utvecklat ai-plattformen Watson, som många anser är den mest avancerade ai-styrda prylen hittills.
AI är något som flera av oss blundar för, eftersom det känns komplext och lite sci-fi. Men faktum är att vi alla kommer att beröras på ett eller annat sätt av artificiell intelligens. Den kommer att påverka ditt jobb, ditt hem och din vardag. Ibland helt osynligt, genom att exempelvis optimera tunnelbanans tidtabell eller som en högtalare i ditt hem som har koll på vad som finns i kylen och kan automatiskt beställa mer mat till din dörr.
Förkortningarna IBM, AI och även MIT kommer du att läsa om fler gånger för det är här forskningen inom AI har sitt säte. Visst finns det flera företag och universitet runt om i världen som satsar på AI, för kom ihåg det här är ett race som är värt miljarders miljarder, men om du ska satsa på någon så är det den här duon som har lägst odds, inte bästa payout men stor chans för vinst.
Som digital marknadsförare gäller det att alltid ligga steget före och se möjligheter i den nya tekniken. Det är därför vi skriver om dessa områden, även om det känns lite sisådär 2020 (bara tre år kvar). IBM som satsar nästan alla sina pengar på AI tror att de som ligger i framkant inom det området kommer att äga världen.
AI, IBM, MIT – nu har du koll!
Kolla in den här videon och var beredd på att häpna hur långt man redan kommit.