IBM öppnar upp i Malmö

IBM ska etablera ett nytt utvecklingscenter i Sverige för att kunna ge kunder i Norden bättre stöd och mer support. Centret kommer att baseras i Malmö och erbjuda upp till 300 nya IT-tjänster som bland annat ska jobba med Cloud Computing och dataanalys.

Centret, som heter IBM Client Innovation Centre kommer bland annat hjälpa nordenbaserade företag att kunna utnyttja fördelarna med Cloud Computing, dataanalys, mobilitet och samarbetsverktyg.

“Det är mycket roligt att vi på IBM nu gör denna satsning i Norden för att kunna ge våra kunder ännu bättre support och mer och fler tjänster”, säger Johan Forssander, VD IBM Client Innovation Center, Malmö. “Det nya centret kommer både att kunna erbjuda nya arbetstillfällen för IT-intresserade direkt från högskolan, då vi också erbjuder utbildning under anställningen, men också för personer med erfarenhet inom IT-området. Vi kommer även att öppna upp för både praktik- och lärlingstjänster, så att vi kan ta tillvara på de främsta talangerna här lokalt.”

Lokal förankring och global kompetens

Genom att etablera centret kommer IBMs nordiska kunder att få tillgång till lokal kompetens och teknisk expertis samtidigt som de kan utnyttja IBMs globala resurser och kunnande.

“Vi har haft ett nära samarbete med IBM och är mycket glada över de möjligheter till utveckling och fördjupning inom viktiga tekniska områden som företaget nu ger studenter och ungdomar i vår region”, säger Stefan Johansson, vd Invest in Skåne. “Vi är också stolta över att Malmö möter de etableringskrav som stora internationella företag har, att vi kan bli ett viktigt nav för näringslivet i Norden, samtidigt som det är ett bra ställa att studera och arbeta på”.