IAB Sverige värvar senior projektledare från Schibsted

Branschorganisationen för digital marknadsföring, IAB Sverige fortsätter att växa snabbt. IAB Sverige hade ett mycket aktivt 2014 då det drevs fler branschprojekt, anordnades fler utbildande event än någonsin och växte med många nya medlemmar till idag 140 medlemsföretag.

– Jag är otroligt glad och stolt att idag kunna berätta att IAB Sverige nu anställer Mikael Lenstrup som senior projektledare. Mikael har lång och bred erfarenhet inom mediebranschen och en gedigen kunskap om digitala kanaler. Han blir en stor tillgång för IABs verksamhet i Sverige och kommer att öppna upp för nya möjligheter att driva ännu fler frågor som hjälper till att utveckla branschen för våra medlemmar, säger Charlotte Thür VD för IAB Sverige.

Mikael Lenstrup kommer närmast från Schibsteds Webtraffic, där han arbetat i sex år som Head of Business och därefter Head of Publisher service. Innan dess har Mikael arbetat som Media manager på AOL ägda Advertising.com och som KAM på Tidningen Metro, vilket ger honom nästan 20 års erfarenhet inom media. Mikael tillträder tjänsten som senior projektledare den 3 februari.

Mikael_lenstrup_IAB
Mikael Lenstrup

Susanne Gren som arbetat som konsult åt IAB Sverige under drygt två år kommer att vara kvar över en överlämningsperiod. Susanne kommer sedan att fortsätta med nya uppdrag i sin egen verksamhet.

– Susanne har gjort ett fantastiskt jobb för IABs utveckling och vi har haft ett mycket bra och roligt samarbete i att forma IAB Sverige under dessa två år, säger Charlotte.

Vad händer 2015?

– Vi fortsätter så klart att bjuda in till populära seminarier och event varje månad. Då vi även i år tar upp det absolut mest aktuella inom digital marknadsföring, säger Charlotte Thür.

IAB Sverige har flera intressanta projekt som pågår och som ligger i startgroparna. Ett av de mest spännande blir den nya stora satsningen på Certifiering av Onlinesäljare i Sverige som drar igång i början av året. Certifieringen baseras på ett mycket framgångsrikt upplägg från IAB i USA och ska bidra till att höja och bevisa den kunskap som behövs för att sälja digitala kanaler idag.

IAB fortsätter driva flera viktiga branschspecifika frågor i Task Force-grupperna, frågor som t ex mätningar av Digital video, uppdatering Displaystandarden, adblockers, integritetsfrågor, programmtics utveckling, displaystandard för surfplattor, annonsmärkning av intressebaserad annonsering, nyheter inom sökmarknadsföring, vidareutvecklingen av Native Advertising och mycket mer.

– Det blir mycket spännande att bygga vidare på det engagemang som finns hos våra medlemmar och vi ser att fler och fler får upp ögonen för IABs verksamhet i Sverige och det arbete som pågår runt om i världen, roligt är att se att fler annonsörer och kreativa byråer också vill engagera sig i IABs verksamhet, avslutar Charlotte.