I sommar kan du gå på beach party med Facebook

De stora techföretagen som Facebook och YouTube kommer att hålla till på den franska lyxorten Cannes stränder i år – nu blir stranden “digital” när jättarna ska tävla om marknadsförarnas uppmärksamhet under den kommande festivalen.

Det är festivalen Cannes Lions International Festival Of Creativity som går av stapeln den 18 till 25 juni som återigen kommer att se flera stränder tas över av techföretag.

Twitter, Google och Spotify har redan haft stränder tidigare, men YouTube gör nu sin premiär som tillfälliga strandägare. Facebook gör sitt andra år, och siktar ännu högre än fjolårets “Hacker Square”. Man lovar att Facebook-beachen kommer vara en “öppen och uppkopplad värld, något som ska synas i [stand]utrymmet som en plats där man kan mötas, skapa och bli inspirerad”, som Sarah Personnette från Facebook kommenterat till AdWeek.

Googleägda YouTube lovar att färga “hela utrymmet rött”, alltså företagets huvudsakliga färg (och namnet på reklamfria betaltjänsten). Det sägs också att YouTube’s strand i stort sett ska ersätta förra årets Googlestrand, och att videojätten kommer “dra uppmärksamhet”, säkert främst från deras stora antagonist, Google.

Twitter har haft en strandyta flera år, men återvänder detta år med “happy hours” varje natt, utöver de mer stängda kundmötena på dagtid. Svenska Spotify kommer också detta år med sitt Spotify House.

Så om du har möjlighet kan detta vara ett riktigt bra tillfälle att njuta av den franska Rivieran och samtidigt knyta nya kontakter, med aktiviteter som Yoga och (såklart) Beach Volleyball. Vill man fukta strupen finns såväl vin som smoothies, också.

Uppdatera dig mer om det stora eventet här.

Läs mer: Forsman & Bodenfors vinner 20 Lejon i Cannes