Hygstedt lämnar SvD efter 33 år

Efter 33 år på tidningen väljer SvD:s kommunikationschef Björn Hygstedt att lämna sin tjänst för att på karriärens upplopp ägna sig åt egna skriv- och konsultprojekt.

Björn Hygstedt kom till SvD i april 1985 från reportertjänster på Expressen och Upsala Nya Tidning. I början av 1990-talet var han med och startade SvD:s flerfaldigt prisbelönta grävgrupp. 1998 blev Björn Hygstedt nyhetschef och sedermera grävchef på SvD:s inrikesredaktion. Sedan 2006 har han varit SvD:s kommunikationschef och också suttit i tidningens ledningsgrupp.

– Det var förstås ett svårt beslut att lämna SvD där jag tillbringat mer än halva mitt liv, men jag är snart pensionär och vill bland mycket annat försöka förverkliga mina skrivardrömmar som jag närt i många år. Jag vill också ta chansen att forma mitt eget avslut på en över 40-årig karriär i mediebranschen, säger Björn Hygstedt och fortsätter:

– Jag kommer att sakna SvD varje dag, alla ödmjuka och kompetenta arbetskamrater och den unika laganda som alltid funnits på tidningen.

SvD:s chefredaktör Fredric Karén tycker att det är väldigt tråkigt att mista en så uppskattad medarbetare, men har full förståelse för Björn Hygstedts beslut.

– Vi kommer att sakna Hygis, som vi kallar honom. Och många med mig känner stor tacksamhet för hans insatser på SvD genom åren. Inte bara för att han belönats med Stora journalistpriset två gånger, fått två Guldspadar och rankats som en av Sveriges främsta undersökande journalister de senaste 25 åren utan för att han har varit en av SvD:s viktigaste nyckelspelare i sina olika funktioner på tidningen, säger Fredric Karén.