Hur privat är Snapchat egentligen?

700 miljoner bilder och filmklipp skickas varje dag till och från miljontals användare världen över i Snapchats nätverk. En bild kan bli sedd i max 10 sekunder i Snapchat innan den raderas och aldrig kan bli sedd igen, men är det verkligen sant? Kan en bild bara försvinna sådär i Snapchats nätverk?

Snapchat har nyligen blivit satt under bevakning av “The FTC” (The Foreign Trade Commission) efter att de gett ut ofullständig information. Många nya användare av Snapchat visste inte att mottagaren av ens bild kan spara den genom en “screenshot”, alltså när du tar bild på din egna skärm med mobilen. “Den som skickar bilden får ett meddelande ifall den blir sparad av mottagaren”, förklarar 23-årig Evan Spiegel, grundare av Snapchat. Straffet, bevakning av The FTC i 20 år påverkar inte 23-åringen som anser att företaget inte har gjort något fel.

En annan utebliven detalj var att servrarna som Snapchat använder sig av sparar användarnas bilder, alltså raderas inte bilden helt som Snapchat säger.

Tidigare i år blev också Snapchat hackad och 4,6 miljoner användare fick se sin information publicerad på nätet, inklusive sina telefonnummer.

Trots allt detta så är Snapchat en av den snabbast växande appen just nu. Snapchat har stora planer på att utvecklas och växa, vad det kan vara är svårt att säga idag då det mesta är bara rykten. Självförtroendet är dock ingen brist på, speciellt efter att de nyligen tackade nej till bud på 3 miljarder dollar från Facebook.