Hur mycket pengar kan du tjäna på Airbnb?

Har du funderat på att hyra ut din lägenhet på Airbnb för att tjäna lite extra pengar? Ett smart första steg är att ta reda på hur mycket ditt hem är värt.
På Airbnb’s hemsida går det att räkna ut hur mycket ditt boende skulle kunna hyras ut för, men deras tjänst för detta är ganska basal. Allt de frågar är i vilken stad du bor, ifall det är ett privat eller delat rum, en hel lägenhet och antalet gäster. Med dessa variabler får du sedan ett genomsnittligt pris per vecka.
Detta är anledningen till att startup-företaget Eliot & Me i Silicon Valley har lanserat en AI-driven kalkylator som tar hänsyn till mer specifika detaljer kring ditt boende för att fastställa ett mer exakt hyrespris.
Algoritmen, som kallas Eliot, “lär sig från historiska trender, konkurrerande tjänster och produkter, utbud och efterfrågan och mer” och dess enda syfte är att “ge dig ett rättvist pris”.
Genom att skriva in din adress får den automatiskt detaljer kring fastigheten, som antalet sovrum och badrum och hur många gäster som ryms. Eliot ger dig därefter ett genomsnittligt dagligt och veckovis hyrespris för det senaste året.
Den ger dig även förslag på resmål dit du kan resa efter att ha hyrt ut ditt boende i en vecka.