Två ägg: Hur många journalistpriser finns det egentligen?

Under november månad firas svenska journalister om och om igen, och det verkar inte finnas något slut på firandet, förutom i December då vi firar Lucia istället.

Sunny: Trodde jag såg i syne när det damp ned ännu ett mail om några som vunnit journalistpriser. Fattar ingenting, hur många priser finns det egentligen?

Benedict: Ja, det dundrar på med journalistpriser. I början av november var det Tidsskriftspriset och idag var det Stora Journalistpriset. Sen finns det Guldspaden, MEG Award, Årets Dagstidning och en hel Wikipediasida dedikerad till alla priser. Wimbledon inom journalistik måste ändå vara  Pulitzerpriset. Om du får det, ja då känner du verkligen rätt gubbar och tanter.

Sunny: Jaha, så när man vinner ett pris för att man är journalist så är det mer som att få ett nytt Simborgarmärke. Det gäller ju typ då att ha alla priser för att verkligen känna sig simkunnig.

Benedict: Så kan man ju se på det eller så hypar man sin enda vinst så långt det går med en annons på LinkedIn, med pokalen i hand.

Sunny: Lägg av! Är det någon som gjort det?

Benedict: Kan inte prata mer om det nu för jag ska iväg och instifta Megastora RewritePriset.