“Vi tror att e-post och CRM hör ihop”

HubSpot lanserar idag gratis funktioner för att skapa, skicka och analysera resultaten av e-post som en del av den kostnadsfria versionen av HubSpot CRM.

Enligt en rapport från HubSpot Research anger 82 procent att de förlorar upp till en timme om dagen på att logga in och hantera olika system som inte är kopplade till varandra. Genom att införa e-post- och annonseringsverktyg vill HubSpot ge användarna möjlighet att hantera dessa funktioner i ett samordnat system, vilket kan spara tid och ge företag bättre inblick i hela kundupplevelsen.

Under det senaste årtiondet har antalet verktyg för e-postmarknadsföring ökat dramatiskt, särskilt när det gäller verktyg för små och växande företag. Tyvärr är dessa kostnadsfria eller billiga lösningar ofta fristående och ger inte en fullständig bild av kundupplevelsen. Vi tror att e-post och CRM hör ihop och att varje marknadsförare, oavsett storleken på deras budget, borde kunna se hur deras satsningar påverkar kunderna och kampanjens resultat. Nu erbjuder vi e-post som en del av vårt kostnadsfria CRM-verktyg, allt för att möjliggöra för växande företag att äntligen se hur deras arbete påverkar kundernas helhetsupplevelse, snarare än att se hur ett enda e-postmeddelande eller en enda interaktion påverkar kunderna,  säger Kipp Bodnar, CMO på HubSpot.

Användare av HubSpot kan nu skapa kontaktlistor och skicka upp till 2 000 e-postmeddelanden per månad, med en inbyggd e-postredigerare. Företaget meddelade också idag att det har utökat nivån för kostnadsfritt användande av sina annonseringsverktyg, vilka tidigare endast stödde leads-annonser för Facebook-kampanjer. Från och med idag kan användare av HubSpots kostnadsfria marknadsföringsverktyg hantera och spåra upp till 1 000 dollar per månad för Facebook-, Google- och LinkedIn-annonser. Verktyget innehåller även rapporter kring konvertering och upp till två konton.