HTC vill ha konsumenternas hjälp med produkttester

HTC, en ledande mobiltillverkare, har haft ett tufft år. Nu vill man möta konsumenterna med hjälp av produkttester öppna för allmänheten. Kan det vara en framtida lösning även för andra tillverkare?

Många dataspelsföretag har ett tag nu använt sig av öppna betatester av deras spel. För de större bolagen har det handlat om att få en reklamkanal och finpolering, för de mindre kan det vara en viktig del av produktutvecklingen. Nu verkar det även ha smittat av sig på en ledande mobiltillverkare.

Läs mer: Användbara produkter är bättre än intressanta

Det taiwanesiska HTC har alltså påbörjat sitt program, kallat HTC Preview, för produkttestande av mjuk- och hårdvara. Programmet är öppet för alla att söka, och enligt HTC själva söker de teknikintresserade individer med nya idéer och känsla för design. Man söker dock ansvarsfulla och seriösa användare.

Utöver sådant som involverar hård- och mjukvarufrågor är man också intresserad av feedback kring exempelvis batteritid, nätverksmottagande och app-användande. Företaget vill se konsumenternas användningsvanor för att ta bättre beslut kring produktutveckling.

HTC Preview kommer att vara tillgängligt i Asien och USA utöver vårt Europa.